H Pigasos Line ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ - ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΟΜΙΔΑ

ΤΟ ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας δήλωσης αλλαγής χρήσης χώρων μέχρι 30.11.2011. Εξάλλου με εγκύκλιό του το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει τον τρόπο φορολόγησης των τακτοποιημένων ημιυπαίθριων και λοιπών χώρων. Δεν επιβάλλονται αναδρομικές χρεώσεις, δημοτικά τέλη και πρόστιμα, ούτε και προσμετρούνται στο ΤΑΠ, πλην όμως οι τακτοποιημένοι χώροι προσμετρούνται στον υπολογισμό των τεκμηρίων, κάτι για το οποίο η ΠΟΜΙΔΑ από την αρχή είχε εκφράσει την ανησυχία της.

Πηγή   :ΠΟΜΙΔΑ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΕΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 τ.μ. ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ

Η ΠΟΜΙΔΑ ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ και νέα διετή αναβολή εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού για τις νέες μισθώσεις τμημάτων κτιρίων, λόγω των σημερινών δυσμενών συνθηκών της οικονομίας και της κτηματαγοράς, αλλά και του νέου ειδιικού τέλους ακινήτων, ενώ επιμένει στο θέμα της κατάργησης των κατωτάτων αμοιβών των ενεργειακών επιθεωρητών. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ, η υποχρέωση έκδοσης Ενεργειακού πιστοποιητικού ισχύει για τις αγοραπωλησίες κτιρίων εμβαδού άνω των 50 τ.μ. και για νέες μισθώσεις ολόκληρων κτιρίων. Αν δεν δοθεί η νέα αναβολή, από 9-1-2012 θα είναι υποχρεωτικό και για τις μισθώσεις επί μέρους τμημάτων κτιρίων, πλην αποθηκών και γκαράζ εμβαδού άνω των 50 τ.μ. 

Πηγή :Π.ΟΜ.ΙΔ.Α

ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Οι κάμερες του συστήματος βιντεοεπιτήρησης δεν επιτρέπεται να ελέγχουν την πρόσβαση στα κατ' ιδίαν διαμερίσματα, ενώ η μονάδα ελέγχου δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε διαμέρισμα, αλλά πρέπει να εγκαθίσταται σε κοινόχρηστο χώρο με ελεγχόμενη πρόσβαση (π.χ. κοινόχρηστη αποθήκη), εκτός αν η επεξεργασία πραγματοποιείται από εξουσιοδοτημένο προσωπικό ασφαλείας (π.χ. εταιρεία ασφαλείας). Οι βιντεοκασέτες στην περίπτωση αυτή διατηρούνται το πολύ έως 48 ώρες.

Η εγκατάσταση κάμερας από μεμονωμένο ιδιοκτήτη ή ένοικο σε κοινόχρηστο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας ή του κτηρίου για την επιτήρηση προσωπικού οχήματος, επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:
α) Να προβλέπεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας ή να υπάρχει συναπόφαση των ενοίκων.
β) Να μην υπάρχει σύστημα βιντεοεπιτήρησης στους χώρους στάθμευσης εγκατεστημένο για λογαριασμό της πολυκατοικίας.
γ) Η κάμερα να εστιάζει μόνο στο επιτηρούμενο όχημα.
δ) Ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ή ένοικος να τοποθετήσει με δικά του έξοδα σχετική ευδιάκριτη ενημερωτική πινακίδα σε εμφανές σημείο του χώρου στάθμευσης.

Πηγή: news.in.gr 

«Παράταση υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για μισθώσεις τμημάτων κτιρίων, έως τις 9 Ιανουαρίου 2012»

                                 Αθήνα, 5 Ιουλίου 2011

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Παράταση υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για μισθώσεις τμημάτων κτιρίων, έως τις 9 Ιανουαρίου 2012»


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλληγής, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αποφάσισε την παράταση της υποχρέωσης έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για τις περιπτώσεις νέων μισθωτηρίων συμβολαίων τμημάτων κτιρίου, άνω των 50 τ.μ., (που, σύμφωνα με την 2279/22.12.2010 Εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑ, θα ίσχυε από 9 Ιουλίου 2011), για ένα επιπρόσθετο διάστημα έξι μηνών, δηλαδή από τις 9 Ιανουαρίου 2012.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΚΑ έχει ήδη διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων, με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης (ΚΕΝΑΚ), που εφαρμόζεται με επιτυχία από τις αρχές Οκτωβρίου του 2010, ενώ από τις 9 Ιανουαρίου 2011 είναι υποχρεωτική η έκδοση ΠΕΑ, από Ενεργειακούς Επιθεωρητές, σε κάθε περίπτωση αγοροπωλησίας ακινήτων και στην περίπτωση νέων μισθωμάτων αυτοτελών ενιαίων κτιρίων άνω των 50 τ.μ. κτιρίων όλων των κατηγοριών και χρήσεων.

Η υποχρέωση έκδοσης ΠΕΑ, για την περίπτωση αγοροπωλησίας και ενοικίασης κτιρίων, θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βασικό επιστημονικό εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην αγορά των ακινήτων και την καταγραφή της ενεργειακής κατάστασης του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος, μέσω της πιστοποίησης της ενεργειακής του απόδοσης, στη βάση μεθοδολογίας και υπολογισμών.

Πηγή: Υ.Π.Ε.Κ.Α

Ειδος πολυτελείας το πετρέλεο θέρμανσης


Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού