H Pigasos Line ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΗ ΣΕ ΕΓΚΥΡΕΣ ΕΙΔΗΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Εναλλακτικές μορφές θέρμανσης: Φυσικό Αέριο, Ξύλο, Ρεύμα, Πέλετ


Ας δούμε τις βασικές εναλλακτικές επιλογές θέρμανσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, πέραν από τη χρήση του πετρελαίου.


Φυσικό αέριο: Είναι ακόμα φθηνότερο
Με την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, η συγκεκριμένη μορφή θέρμανσης έχει αυξημένο κόστος της τάξης του 15%, αλλά παρ’ όλα αυτά παραμένει αισθητά πιο φθηνό από το πετρέλαιο. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, ότι μέσα στο 2011, έγινε ρεκόρ συνδέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η τιμή του κυβικού μέτρου (με ενεργειακή απόδοση όσο ένα λίτρο πετρέλαιο) βρίσκεται στο 0,72 με 0,74 ευρώ.

Καυσόξυλα: Θέρμανση με ξύλο
Μεγάλη ανάπτυξη παρατηρείτε στα ενεργειακά τζάκια που πολλές φορές συνοδεύονται από μπόιλερ, που ζεσταίνει νερό και το προωθεί στα καλοριφέρ. Η συγκεκριμένη μορφή ενέργειας ενδείκνυται για μονοκατοικίες και σπίτια στην επαρχία. Να σημειώσουμε ότι έχουν αυξηθεί οι εταιρίες που εμπορεύονται καυσόξυλα, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

ΔΕΗ: Από την Τρίτη το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο

Από την  Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Για το διάστημα έως τις 30 Απριλίου η μειωμένη χρέωση του ρεύματος ισχύει για έξι ώρες τη νύχτα (από τις 2 π.μ. ως τις 8 π.μ.) και δύο ώρες το μεσημέρι (από 3.30 μ.μ. έως 5.30 μ.μ.)
Το τιμολόγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 0,054 ευρώ ανά κιλοβατώρα ανεξαρτήτως κατανάλωσης ενώ το πάγιο είναι 4 ευρώ το τετράμηνο.

Πηγή: TA NEA
Ronin.gr - widget IP και λειτουργικού